Laten we deze week eens leuk beginnen met grappige reisverhalen. Iedereen heeft op reis wel eens iets hilarisch meegemaakt en ik…meer dan eens. Dus ik dacht: Waarom niet gewoon een keertje iets vertellen. Op z’n tijd kan iedereen wel wat leedvermaak gebruiken.

Zo was ik onlangs in Faro. Nu volg ik zelf natuurlijk ook wat reisbloggers op de socials, veelal vrouwen, en vaak zie ik die mooie vrouwen in diverse steden voor gave, oude deuren poseren. Al lopend in Faro en na vele mooie deuren gezien te hebben, dacht ik…Leuk! Dat wil ik ook wel een keer. Mijn vriend is daar echt te nuchter voor, dus hij moest al, toen ik hem vroeg of hij zo’n ‘Instagramfoto’ van mij wilde maken, een beetje grinniken. Zo grappig, mannen geven hier echt geen bal om. Doe die maar gewoon een biertje in de zon en niet al dat poseergezeik!


Daar zag ik een mooie blauwe deur. Niemand in de straat, helemaal top. Ik vind het toch altijd een beetje gênant. Dus ik drukte Seb de telefoon in de handen, gooide mijn haar los (mooi contrast met die blauwe deur!)  en ging er helemaal voor staan. Weg met dat ongemak. Als anderen het zo makkelijk kunnen, dan moet het mij ook lukken. Seb zocht naar de juiste hoek en wilde net gaan aftellen toen er ineens woest geblaf van onder mijn rok opsteeg, de deur van binnenuit hard op mij af gedrukt werd en er naar mijn jurk en benen gehapt werd door een wel heel hongerige hond.

dit is niet de bewuste deur trouwens 🙂

U snapt, daar ging ik met luid schrikgekrijs twee meter de lucht in en Seb kletterde op de grond in een vernietigende lachstuip. Kakkie zeg! Het huis leek verlaten en de deur hing nog net niet scheef…Toch werd het gewoon bewoond en er waren nog huisdieren met tanden involved ook. Gelukkig zat er een ijzerwerk voor de deur dus de hond kreeg niks gegrepen, maar het effect was er niet minder om. Ik wist niet hoe snel ik mij uit de voeten moest maken en mijn man strompelde zwalkend van het lachen achter mij aan.


Oke, it’s official. FUCK deurfoto’s! Maar. Dan. Echt! Die laat ik aan de echte Insta-profs over. Doe mij maar oude vertrouwde schedeltjes. Die zijn stil en bijten niet.

Heb je op reis ook iets grappigs meegemaakt? Vertel het ons! Want ik kan nu ook wel een beetje leedvermaak gebruiken.


Lunchroom Sunshine is geboren uit onze passie voor reizen, lekker eten en een leven vol kleur en avontuur. Onze reiservaringen en culinaire avonturen bundelen wij nu op eigen wijze in onze vrolijke lunchroom en winkel, waar ieder bezoek een mini-vakantie wordt!