Ik: “Babe! What’s your favorite tv snackje?”

Thuis zijn wij wegens gemixte nationaliteiten (lees= twee allochtonen op één bank) engelstalig met wat Nederlandse toevoegingen, waar het uitkomt :-).

Hij (zonder een seconde na te denken): “Extra party with cheese!”

Ik rol in een lachstuip onder tafel en daar is ook het idee voor dit blogje geboren. Want de laatste tijd…u weet wel…sinds die ene zondag in maart…kijk ik weer volop tv. Films, series, natuurdocumentaires, reisverslagen…Niet zozeer alles wat los en vast zit, maar voor mijn doen toch wel bovengemiddeld veel. Want vroegah…toen ik nog gewoon lekker aan het werk was…keek ik maar zelden naar de buis. Sterker nog, ik had heel lang niet eens een tv. Maar goed, dat was vroegah. Nu heb ik ineens bergen vrije tijd en dus zitten wij thuis geregeld met poes en snackjes op de bank.

En wij zijn niet de enigen…

Navraag bij collega’s leverde ongeveer hetzelfde huiskamerbeeld op en zo kwamen wij met het team in dialoog over wat een ieder nou eigenlijk op het scherm heeft lopen.

Lang verhaal kort: Als je even niet weet wat je de komende tijd moet kijken, dan heeft team Sunshine nog wat kijk- en knabbeltips!

Larissa

After Life (serie)

Hoe pak je de draad weer op na de dood van je vrouw en het instorten van je perfecte leven? In Tony’s geval met behulp van botte humor, tenenkrommende eerlijkheid en een dikke middelvinger naar alles wat ‘heurt’ in de maatschappij. Hoppaakee!

Je Ne Suis Pas Un Homme Facile

Een schaamteloze sexist wordt op een dag wakker in een wereld waar vrouwen alle touwtjes in handen hebben. Een genadeloze eye-opener en bergen leedvermaak.

Ultimate filmsnack: Olijven

Deen

Chocolat

Chocolade, chocolade, Johnny Depp, humor, romantiek, dromerige Franse dorpjes en nog meer chocolade. Een sprookje om je vingers bij af te likken.

Charlie And The Chocolate Factory

Het bekende sprookje van Sjakie en de chocoladefabriek verfilmd in Tim Burton stijl: Mierzoet met zo nu en dan een duister randje en een toonladdertje of wat. 

Ultimate filmsnack: Geen chocolade, we bugles met smeerkaas

Emma

Little Miss Sunshine

Een niet zo doorsnee gezin dat in hun oude Volkswagen busje, onderweg naar de finale van de ‘little miss sunshine’ contest waar hun niet zo popperige dochter aan gaat meedoen. Confronterend en hilarisch.

L’Ascension

Wat doe je als je verliefd bent en het meisje in kwestie vertelt dat je voor haar de Mount Everest zou beklimmen? Klimmen, duh! Geen klimervaring? Pas de problème, die fix je gewoon on the go!

Ultimate filmsnack: Rijstwafels met pindakaas

Nikkie

Ratatouille

Geen betere Sunshine-film dan deze heerlijke animatie over dromen najagen, gedurfd koken en lekker eten, maar ook warme vriendschappen, scherpe messen en stalen ballen. 

How To Train Your Dragon

Een digitale reis in de tijd naar de vikingtijd waar draken doorgaans niet als ‘vriend’ werden beschouwd, tot de de klunzige zoon van de voorman ineens een draak naar beneden haalt en het niet over zijn hart kan verkrijgen het te doden. Ja…en wat dan?

Ultimate filmsnack: “Snacks? Uuhhh…flesje wijn?’’ 

Claudia 

The Green Book

Een bijzondere roadtrip van een getalenteerde pianist met verfijnde gewoontes en zijn iets minder subtiele chauffeur, de Italiaans-Amerikaanse Tony Lip, die deze klus enkel wegens werkgebrek heeft aangenomen.

Aladdin (2019)

Een oud sprookje in een nieuw jasje. Een prachtige reis door Perzië waar avontuur, liefde en vriendschap elkaar de hand geven.

Ultimate filmsnack: Zoete aardappelfrietjes met truffelmayonaise

Lana

JoJo Rabbit

Een gitzwarte satire met in de hoofdrol Jojo, een jongen van 10 die zich, bijgestaan door zijn denkbeeldige vriend Hitler, de ‘juiste’ houding probeert aan te meten tijdens WW2. Uiteraard loopt alles compleet anders dan gepland.

Chef

Wanneer een chef moet kiezen tussen creativiteit en massaproductie, besluit hij in het diepe te springen en volgt hij zijn eigen, dwarse pad. Geen gemakkelijk pad, maar wel eentje die naar mooie dingen leidt. A true Sunshine story ;-).

Ultimate filmsnack: Melange deluxe van Noten & Noten

 


Lunchroom Sunshine is geboren uit onze passie voor reizen, lekker eten en een leven vol kleur en avontuur. Onze reiservaringen en culinaire avonturen bundelen wij nu op eigen wijze in onze vrolijke lunchroom en winkel, waar ieder bezoek een mini-vakantie wordt!